حصارک ـ قله بند عیش

امتیاز :   امتیازی داده نشده   :   0
نام : حصارک ـ قله بند عیش
نوع فعالیت : کوه نوردی
استان : تهران
میزان سختی : ● متوسط
مسافت : 22 KM
برنامه : 1 روزه
مناطق : تهران
بهترین زمان برای این منطقه : بهار و پاییز
ضریب خطر منطقه : ● کاملا بی خطر
تاریخ ثبت در سایت : 1399/4/9
مدت زمان : ساعت و دقیقه
بیشترین ارتفاع : 2750
کمترین ضریب خطا : 0
تجهیزات یا تخصصها :

توضیحات : وقتی ساعت چهار صبح از کوچه‌ی آبرسانی، یعنی محل پارک ماشین به‌سمت قله راه افتادیم، از دور صدای پارس سگ‌ها را می‌شنیدیم که البته تازه‌گی نداشت و عجیب هم نبود. عجیب این بود که درست در همین لحظه یک سگ سفید با پاهای بلند و پوزه‌ی مشکی و در حالی که به‌گوش‌اش یک پلاک شناسایی الصاق شده بود انتظار ما را می‌کشید و تا راه افتادیم همراه ما به‌راه افتاد. یکی از همراهان من به‌او گفت که راضی به‌‌زحمت او نیستیم و بهتر است به‌زنده‌گی‌اش برسد و دنبال ما راه نیفتد. من هم در حالی که به‌او نگاه می‌کردم توی دلم گفتم تو یک سگ باوقاری، خر که نیستی. چرا می‌خواهی دنبال ما آدم‌ها راه بیفتی بیایی تا قله؟ این کار عاقلانه نیست. اما سگ نازنین انگار نه حرف دل مرا شنید و نه حرف صریح همراه‌ام را و با عزمی راسخ کنار ما به‌راه‌اش ادامه داد. جالب این بود که گام به‌گام با ما می‌آمد و اگر می‌ایستادیم می‌ایستاد و اگر جلو می‌افتاد برمی‌گشت و به‌ما نگاه می‌کرد و تا به‌او نمی‌رسیدیم به‌راه نمی‌افتاد. در تمام طول راه با ما بود. افراد زیادی آمدند و از ما جلو افتادند و او همراه‌شان رفت، اما هنوز چند قدمی دور نشده بود که دوباره برگشت و کنار ما قرار گرفت. یکی دو بار سعی کردیم به‌او آب بدهیم اما با این‌که تجربه‌ی این کار را داشتیم خیلی موفق نبودیم؛ وشاید بهتر است بگویم اصلا موفق نبودیم. وقتی داشتیم به‌قله می‌رسیدیم حسابی به‌هن‌ وهن افتاده بود اما کم نیاورد و عجیب بود که راه را مثل کف دست‌اش بلد بود و فقط از پاکوب می‌رفت. روی قله تا آمدیم بجنبیم و برایش چیزی تهیه کنیم که بخورد غیب‌اش زد. انگار هرگز نبوده! شاید فقط وظیفه‌ی راهنمایی ما را به‌دوش داشت و البته این یک خرافه‌نگری است و در بدو امر به‌ذهن متبادر می‌شود. شاید هم برنامه‌ی همیشه‌ی او همین بوده، دوست دارم دوباره ببینم‌اش. اگر روزی دوباره او را ببینم این بار من خواهم بود که از او لحظه‌یی جدا نخواهم شد.
توضیحات زیر را از سایت باشگاه کوهنوردی تهران برداشته‌ام. به‌نظر می‌رسد توضیحات به‌قدر کافی کار راه‌انداز است، پس چیزی به آن اضافه نمی‌کنم. در صورتی که تصمیم می‌گرفتم چیزی به‌ان اضافه کنم شاید خواننده فکر می‌کرد که به‌کار بی‌هوده‌ی فضل فروشی و فتق کردن امور رتق شده مبادرت کرده‌ام که البته پر بی‌راه هم فکر نمی‌کرد!
قله بند عیش یکی از قلل زیبای ارتفاعات شمال غرب تهران که در شمال مناطق کن ( پارک کوهسار) ، شهران و حصارک کن واقع شده است . که ارتفاع آن به ۲۷۷۰ متر میرسد و به راحتی از تهران قابل مشاهده است . این قله از شمال و شمال غرب به جاده ی سولقان به امام زاده داود ، از شرق به جاده فرحزاد به امام زاده داود و از جنوب به حصارک و شهران منتهی شده است . در سال های اخیر با احداث پارک کوهستانی کوهسار در شمال منطقه کن به محلی مناسب جهت تفریح و پیاده روی تبدیل شده است . در دامنه ها و مسیر های جنوبی قله ، فضایی جهت پیست موتور سواری و پرواز با پاراگلایدر و کایت احداث شده است .

مسیر دره حصارک به قله بند عیش جزو یکی از زیبا ترین دره های کوه های شمال تهران میباشد . در شرق این دره ، دره فرح زاد و در غرب آن دره کن واقع شده است . مسیر های دسترسی به قله بند عیش از این قرار است : مسیر جنوبی از دره حصارک – دره دوچناران . مسیر غرب از شرق سولقان دره ای عمیق که در انتها به قله ختم میشود . مسیر شمالی از جاده امام زاده داود و دره منتهی به رندان میباشد . مسیر شرقی و شمال شرقی : این مسیر شامل یک راه پاکوب است که از غرب امام زاده به سمت قله میرود سرتاسر دوچناران پوشیده از درختان گیلاس ، هلو و گردوست که این باغات زیبایی خاصی را در فصول مختلف به منطقه میدهد .

مسرهای صعود به قله بند عیش:

قله بند عیش را از جهبه های مختلف می توان صعود کرد:

از شمال و شمال شرق (از سمت امامزاده داود)، از غرب: ده سولقان

و از جبهه جنوبی که در واقع مسیر اصلی صعود به این قله است.

جبهه جنوبی:
1- دره حصارک (از دو مسیر*)
2- دره دوچناران (بالای شهران، پارک کوهسار)

* از محله حصارک دو مسیر برای صعود به قله بند عیش وجود دارد:
مسیر اول: مسیر بالای دره. این مسیر، مسیر اصلی صعود به قله بند عیش است. از انتهای خیابان آبرسانی شروع شده و با گذر از کنار مجتمع های ورزشی، از بالای دره حصارک (از سمت راست دره) گذر کرده تا در نهایت پس از حدود یک ساعت به کف دره حصارک می رسد. (در گوگل مپ این مسیر با عنوان "شیر خشتی" مشخص شده است).
دسترسی: بلوار سیمون بولیوار، خ شهدای حصارک، خ امام خمینی، خ آبرسانی( مسیری که ما رفتیم)

مسیر دوم: مسیر داخل دره. این مسیر در واقع بسیار زیبا اما کمی طولانی تر است، به این صورت که از همان ابتدا باید با گذر از کنار کافه ها (خ صحرا) وارد دره حصارک شده و از داخل دره و کنار رودخانه مسیر دره را ادامه دهید. ( اگر وقت داشته باشید مسیر قشنگی است.)
دسترسی: بلوار سیمون بولیوار، بعد از میدان دانشگاه، فرعی دوم به داخل حصارک، خ کشاورز، خ صحرا

هر دوی این مسیر ها پس از حدود یک تا یک و نیم ساعت به هم می رسند ( در یک دو راهی ـ در ابتدای یال) و در امتداد دره حصارک (دره "حال کنگر" در نقشه ها) به سمت قله ادامه می یابند.

(به نقشه ضمیمه گزارش رجوع کنید)


راهنمای مسیر:
فکر کنم تنها نکته مبهم مسیر قله بند عیش، یکی نحوه دسترسی و ورود به مسیر باشد و نکته‌ی دیگرش جایی است که باید از کف دره جدا شده و به روی یال (گردنه) تراورس کرد. پس مختصر و مفید می گویم تا این دو نکته مبهم برای دوستانی که اولین بار قصد صعود به این قله را دارند مفید باشد.

اول: دسترسی به خ آبرسانی؛
دسترسی به خ آبرسانی و محل پارک خودرو، با دقت در نقشه ضمیمه آمده و به خوبی قابل فهم است.
دوم: جایی که باید از دره جدا شده و به سمت گردنه ارتفاع بگیرید (تقریبا انتهای باغ‌ها و ابتدای یال) پس از حدود 1.5 تا 2 ساعت در دره حصارک، به نقطه تقریبا بازی ( یعنی بدون دار و درخت آنچنانی) می رسید که چند درخت کهنسال (بعضا افتاده و خمیده) نشانه آن است. چشمه آبی نیز در سمت چپ رودخانه قرار دارد. اینجا مکان مناسبی برای استراحت و کمپینگ است. (تصویر ضمیمه) چند دقیقه بالاتر از این مکان، شما دو مسیر مهم و اصلی برای صعود به قله پیش رو خواهید داشت:

مسیر اول که مسیر اصلی و مناسب ترین مسیر صعود است از روی یال بلندی می‌گذرد که ابتدای آن پیست موتورسواری هم هست. شما باید به‌محض ارتفاع گرفتن از روی یال ( بلندی میان دو دره را یال می‌گویند) کمی به سمت چپ متمایل شده و با تراورس از کنار یال خود را به بالای یال برسانید، بعد از ساعتی به گردنه می‌رسید و بعد از عبور از گردنه که راه درازی هم نیست درنهایت به سمت چپ گردش می‌کنید و در یک مسیر مستقیم (با یک شیب تند) به قله رسید. در این مسیر، قبل از قله بخشی از مسیر سنگی است که مشکل خاصی برای عبور از آن نیست. تمام مسیر از داخل سنگها تقریبا مشخص و سنگ چین شده است.

مسیر دوم: باید از یال مقابل (سمت راست دره) مسیر پاکوب را ادامه داده و مستقیم خود را به بالای خط الراس برسانید. سپس با گردش به چپ به سمت قله حرکت کنید.

+ قبل از اینکه از یکی از این دو مسیر به سمت قله حرکت کنید، قله و مسیر منتهی به آن به خوبی مشخص است. قله در واقع بلند ترین نقطه بر روی گرده سنگی است که در سمت مقابل-چپ خود می بینید.

+ برای مسیر فرود پیشنهاد می شود که از روی قله حدود 15-20 دقیقه (خط الراسی) به سمت شرق حرکت کرده و سپس به سمت دره سرازیر شوید. این مسیر برای فرود هم آسانتر خواهد بود و هم جذابیت بیشتری دارد.

چشمه های مسیر:
1- چشمه جنب آبشار.
2- چشمه محل کمپینگ (توضیح بالا). این چشمه در تمام فصول آب داشته و مهمترین چشمه این مسیر است.
3- کمی بالاتر از محل کمپینگ، در سمت راست، چند چشمه فصلی قرار داشت که آب خوبی هم از آنها می جوشید. این چشمه ها قطعا فصلی هستند. چون سالهای قبل خرداد ماه که اینجا بودم از این چشمه ها خبری نبود.

آنتن دهی مسیر:
تا جایی که از صعودهایم به این منطقه به خاطر دارم، کمی بعد از مجموعه های ورزشی که در مسیر دره حرکت می کنیم، آنتن موبایل رفته و باقی مسیر بی آنتن است.

بهترین فصلها برای صعود به قله بند عیش:
بهار و زمستان قطعا بهترین زمان برای صعود به قله بند عیش هست. تابستان و پاییز اصلا فصل مناسبی برای بازدید از دره حصارک و صعود به قله بند عیش نیست. چون رودخانه حصارک از اواسط خرداد ماه تقریبا خشک و یا بسیار کم آب است!




تعداد دانلود : 76
تعداد نمایش : 1200
ثبت فایل از : ع. ژيلك زاده



دانلود GPS   افزودن به لیست علاقه مندیها  


GPS Convertor : پس از دانلود برای تبدیل فایلهای gdb. به gpx. اینجا کلیک نمایید

و لینک نرم افزار ها و سایتهای مختلف دیگر