کول جنو

امتیاز :   امتیازی داده نشده   :   0
نام : کول جنو
نوع فعالیت : کوه نوردی
استان : لرستان
میزان سختی : ● مشکل
مسافت : 11 KM
برنامه : 1 روزه
مناطق : لرستان الیکودرز روستای خلیل آباد
بهترین زمان برای این منطقه : اواخر بهار ، تابستان
ضریب خطر منطقه : ● خطرناک
تاریخ ثبت در سایت : 1397/3/22
مدت زمان : 9 ساعت و دقیقه
بیشترین ارتفاع : 3826
کمترین ضریب خطا : 0
تجهیزات یا تخصصها : برای روز صعودکفش کوهنوردی سنگین، هارنس ،کرامپون ،کلاه کاسک ، یک طول طناب ،باتوم، طناب انفرادی وکارابین، زیر انداز، لباس مناسب فصل، گتر، عینک آفتابی، هدلایت ، کرم ضد آفتاب، تنقلات، مواد غذایی و آشامیدنی برای طول برنامه و هراه داشتن دیگر لوازم فنی به تناسب کار پیش رو و برنامه ریزی شده

توضیحات : پتانسیل سایر ورزشهای کوهستانی در منطقه : مانند دوچرخه کوهستان – اسکی کوهستان- ورزشهای هوایی و . . .

موقعیت گیتایی (جغرافیایی): اُشْتُران‌ْ‌کوه، رشته‌کوهی در شرق استان لرستان و یکی از بلندترین رشته‌کوه‌های زاگرس است. اشتران کوه از غرب به شهرستان دورود، از شمال به شهرستان ازنا و از شرق و جنوب به شهرستان الیگودرز محدود می‌شود.
قله کول جنو : این قله از آخرین قله های جنوب شرقی خط الراس اشترانکوه یا به تعبیری آخرین قله از این خط الراس میباشد.
گفته شده این قله یکی از فنی ترین قلل خط الراس فوق است.

قله‌های بلند و پر برف، دره‌های ژرف و طولانی، رودهای دائمی، پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوع، روستاهای کوهپایه‌ای از جمله ویژگی‌های اشترانکوه می‌باشد که به سبب بلندی در شعاع ۱۰۰ کیلومتری به خوبی پیدا است. گفته می‌شود نام آن به سبب وجود قله‌های ۸ گانه که هر کدام بلندتر از ۴۰۰۰ متر می‌باشد و مانند کاروانی از شتر به ردیف قرار گرفته، به شترکوه و یا اشترانکوه معروف گشته‌است.

قله‌های مهم آن از شمال باختری به جنوب خاوری این‌هاست‌: چال میشان، گل‌گل، گل‌گهر، سن بران، کوله لایو، میرزایی، فیالسون، لگه، سراب شاه تخت، سوزنی مهرجمال، پیاره دره تخت، پیاره کمندان، ازنادر و کوله‌جنو.

در ارتفاعات اشتران‌کوه دره‌هایی یخچالی وجود دارد که در اصطلاح محلی به آنها چال می‌گویند. از جمله این چال‌ها می‌توان از چال میشان، چال کبود، چال بران، چال فیالسون، چال شاه‌تخت، چال پیارو و چال همایون نام برد.

رودهای کوچک بسیاری از این قله‌ها سرچشمه می‌گیرند که مهره زرین، ماربره، گهررود، دره دایی و دره دزدان از آن جمله‌اند. دریاچه گهر در یکی از دامنه‌های جنوب باختری اشتران‌کوه و در دره گَهَررود قرار دارد.

دامنه‌های اشتران‌کوه از دیرباز محل استقرار برخی طوایف بوده است‌؛ چنانکه در حدود سال ۵۰۰ قمری، خاندان فضلویه که از کردهای شام شمرده می‌شدند، پس از مهاجرت از آن‌جا و عبور از میافارقین و آذربایجان، در دامنه‌های شمالی سکونت گزیدند. آنان بعدها به اتابکان لرستان شهرت یافتند. مراتع دامنه‌های اشتران کوه مورد استفاده عشایر این ناحیه است‌. اشتران کوه و به‌ویژه دریاچه گهر دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است‌.


جاذبه ها و آثار باستانی منطقه: اشترانکوه پذیرای کوهنوردان و گردشگران و زمین‌شناسانی از اقصی نقاط کشور و خارج از کشور بوده که برای تفریح و ورزش و پژوهش علمی مراجعه نموده‌اند.

در برخی از نقاط اشترانکوه سنگواره‌هایی یافته‌اند که در میان آن‌ها سنگواره‌هایی از جانوران مانند صدف و ماهی وجود دارد.

روستاهای بسیاری در کوهپایه اشترانکوه وجود دارند که از آن‌ها می‌توان به دره تخت، سیوله، کمندان و طیان اشاره نمود. روستای دره تخت به دهکده گردشگری تبدیل شده‌است.
در پشت خط الراس اشترانکوه دریاپه گهر وجود دارد که همچون نگینی سبز رنگ چشم گردشگران را خیره نموده و همواره سیل مشتاقان را بسوی خود کشانده است
پوشش گیاهی: در اشترانکوه پسته کوهی به فراوانی یافت می‌شود و پوشش گیاهی متنوع آن اعم از گون، ریواس و استپ‌ها در شیب ملایم بعضی نقاط و گل‌های طبیعی و خودرو به چشم می خورد
گوناگونی جانوری: این رشته کوه در حدود سال ۱۳۴۰ از لحاظ گونه‌های جانوری و گیاهی جزء مناطق حفاظت شده قرار گرفت و در سال ۱۳۴۸ جزء محیط زیست جهانی قرار گرفت. از گونه‌های جانوری آن می‌توان به خرس قهوه‌ای، روباه، کفتار، گراز، گرگ خاکستری، بز کوهی، قوچ و از پرندگان می‌توان به عقاب، کبک، جغد، اردک و شاهین اشاره نمود که همگی تحت حفاظت محیط زیست می‌باشند.

وجه تسمیه ی نام قله: وجه تسمیه کول جنو را به چند صورت شنیده ایم و وجه تسمه ای که کوهنوردان بومی منطقه از آن می گویند این است که کول جنو را به “خانه جن ها” معنی می کنند ؛ می گویند در قدیم بهمن های سهمگینی از این کوه سرازیر می شده که باعث به وجود آمدن صداهای هولناک و خشن در منطقه میشده است و به همین دلیل نام این کوه را کول جنو گذاشته اند.کول : به معنی محل
بهترین فصل صعود: اواخر بهار و تابستان



تعداد دانلود : 77
تعداد نمایش : 1237
ثبت فایل از : ali afshari



دانلود GPS   افزودن به لیست علاقه مندیها  


GPS Convertor : پس از دانلود برای تبدیل فایلهای gdb. به gpx. اینجا کلیک نمایید

و لینک نرم افزار ها و سایتهای مختلف دیگر