کلونچین زردکوه بختیاری

امتیاز :   4.5   :   4.5
نام : کلونچین زردکوه بختیاری
نوع فعالیت : کوه نوردی
استان : چهارمحال و بختیاری
میزان سختی : ● مشکل
مسافت : 20 KM
برنامه : 1 روزه
مناطق : چلگرد
بهترین زمان برای این منطقه : تابستان
ضریب خطر منطقه : ● معمولی
تاریخ ثبت در سایت : 1397/2/15
مدت زمان : 11 ساعت و دقیقه
بیشترین ارتفاع : 4221
کمترین ضریب خطا : 0
تجهیزات یا تخصصها : كلنگ و كرامپون و لباس گرم و كفش زمستانه (تك پوش سنگين يا نيمه سنگين )

توضیحات : برنامه صعود به قله کلونچین زرد کوه از مسیر زمستانه (محسن پری زاده 09101506788)

قله کلونچی (koloun chi) بلندترین قله رشته‌کوه زردکوه بختیاری از منطقه کوهستانی زاگرس مرکزی است که در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان کوهرنگ و مرز دو بخش مرکزی و بازفت قرار گرفته‌است. مسیر رایج صعود از آن از شهر چلگرد آغاز می‌شود.
موقعیت جغرافیایی
زردکوه (یا به عبارتی زرده) بین دو روخانه بزرگ بازفت و کوهرنگ قرار دارد و از شمال غرب به جنوب شرق (هم آهنگ با حرکت کلی زاگرس) کشیده شده‌است. در دامنه‌های شرقی زردکوه چلگرد، اردل و در دامنه‌های غربی آن جنگل‌های بازفت و گرآب و دره شیخ علی قرار دارد.
کلونچی از سمت شمال شرقی به وسیله خط الراسی به قله‌های شاه شهیدان، دوزرده و هفت تنان و از سمت جنوب غرب به چری و کوه میلی می‌رسد. دیواره‌ایی‌ حدودا 200 متری در جبهه شمالی کلونچی قرار دارد و قله به وسیله پاکوبی از سمت جنوب قابل دسترسی است.
جانپناه و پناهگاه
جانپناه چال میشان و خرسان در دامنه‌های شرقی این قله ساخته شده‌است. جانپناه چال میشان از نوع فلزی بوده و خرسان جانپناه سنگی است که سقف فلزی دارد. در کنار جانپناه چال میشان آب وجود دارد.
مسیرهای صعود
برای صعود به کلونچی سه مسیر رایج از شهر چلگرد، استان چهار محال و بختیاری وجود دارد.
• یال شمالی، سد اول تونل کوهرنگ و جانپناه چال میشان، این مسیر با دست به سنگ و شیب زیاد همراه است و برای رسیدن به قله می‌بایست مسافت طولانی طی شود.
• دره شرقی، سد دوم تونل کوهرنگ، دره کول خدنگ که غالبا پوشیده از برف است و در فصل گرم سریع‌ترین راه برای رسیدن به قله می‌باشد ولی به دلیل خطر بهمن قابلیت صعود در زمستان ندارد و تنها در اوایل دره کمی درگیری با سنگ وجود دارد.
• یال شرقی، جانپناه خرسان که مسیر مناسبی برای صعود زمستانی است.
صعود زمستانی و بهترین زمان صعود
صعود زمستانی به قله‌های منطقه زردکوه (کلونچی، شاه شهیدان و هفت تنان) از جمله صعودهای دشوار و طولانی است. هر چند که مسیرهای قله‌های این منطقه تکنیکی نمی‌باشد ولی به دلیل حجم برف بسیار زیاد در منطقه چلگرد و کوهرنگ و و خطر بهمن و همچنین هوای ناپایدار و خراب چند روزه در این منطقه برنامه‌های زمستانی نیازمند تمرین و برنامه‌ریزی مدون است. بهترین زمان صعود به این منطقه مرداد و شهریور است.
دید از قله
در صورت صاف بودن هوا از روی کلونچی قله‌های شاه شهیدان، دوزرده، هفت تنان، چری و کوه میلی رشته زردکوه و همچنین خط الراس اشترانکوه در شمال غربی و خط الراس دنا در جنوب شرقی به خوبی دیده می‌شوند.
توضیحات بیشتر
از رشته کوه زردکوه رودخانه‌های متعددی سرچشمه می‌گیرند که می‌توان به بازفت، کوهرنگ، آب زک، آب شنگی، آب شرمک، آب ترکی، آب دره گل، آب دزداران و آب کوفی اشاره کرد. به طور کلی دامنه‌های شرقی این رشته‌کوه به کوهرنگ و آب زک و دامنه‌های غربی آن به بازفت و رودخانه لب و دامنه‌های شمال غربی آن به آب الکن و دره لاوه منتهی می‌شود.
میزان بارندگی سالیانه رشته زردکوه بین 800 تا 1200 میلیمتر و میانگین دمای آن بین 5 تا 15 درجه است و از نظر زلزله خیزی جزو مناطق نیم زیان بشمار می‌رود. سدهای کوهرنگ در دامنه‌های شرقی این رشته واقع شده‌است و آب ذخیره شده در آن به وسیله‌ تونل کوهرنگ از داخل کوه کارکنان به حوضه آبریز زاینده رود منتقل. می‌شود. ایلوک، پورسونان، خرسان، کول خدنگ و قنبرکش از یخچال‌های دائمی مهم منطقه زردکوه هستند که منبع اصلی رودهای بازفت و کوهرنگ می‌باشند.
منابع
داود محمدی فر. اطلس کوه ها و غارهای ایران. تهران: سبزان، 1391.
عباس جعفری. گیتاشناسی ایران جلد اول، کوه ها و کوه نامه ایران. تهران: گیتاشناسی، 1384.
علی مقیم. کوهنوردی در ایران. تهران: روزنه، 1385.
فریدون اسماعیل زاده. راهنمای صعود به قله های بلند ایران. الکترونیکی.





تعداد دانلود : 406
تعداد نمایش : 3149
ثبت فایل از : محسن  پري زاده



دانلود GPS   افزودن به لیست علاقه مندیها  


GPS Convertor : پس از دانلود برای تبدیل فایلهای gdb. به gpx. اینجا کلیک نمایید

و لینک نرم افزار ها و سایتهای مختلف دیگر







غلامرضا شمسائی زفرقندی

4

1398/7/14

یونس شاکری

5

1397/10/7